1.  • Vergunningen

Vergunningen? Hoe gaat dat in zijn werk?

Je hebt bij de gemeente een aanvraag ingediend voor een Drank- en Horecavergunning. Die heb je nodig, zo is jou verteld door de gemeente. Je hoort lange tijd niets op jouw aanvraag. In de tussentijd ben je er ook achter dat er een gebruiksvergunning nodig is, net als een exploitatievergunning met daarin ook een vergunning voor je terras. Hoe zit dat nu allemaal? En wat doe je als de gemeente geen bericht geeft op jouw aanvraag of, erger, de vergunningen niet verleend?  

De regeldruk in Nederland is hoog en er komt veel bij kijken om je hierin je weg te vinden. Bij vragen over vergunningen, aanvragen die niet in behandeling worden genomen of afwijzingen, kunnen de juristen van KHN Advocaten & Juristen je helpen en adviseren. Zij zijn gespecialiseerd in dergelijke procedures en weten de weg in horecawetgeving. Waar mogelijk zullen zij besluiten aanvechten, of anders meedenken in een praktische oplossing en in overleg gaan met de gemeente over wat er wél mogelijk is 

Meer weten? 

Doe hier de vergunningencheck!
Als lid van KHN krijg je uiteraard korting. Je betaalt € 185 per uur in plaats van € 220. 
Vraag vrijblijvend informatie op bij KHN Advocaten & Juristen over wat de juristen voor je kunnen betekenen.  

Gerelateerde berichten

Uit de praktijk: Exploitatievergunning gewijzigd door de gemeente

Uit de praktijk: Exploitatievergunning gewijzigd door de gemeenteHet gebeurt regelmatig dat de gemeente nieuwe voorschriften opneemt in een exploitatievergunning. Bijvoorbeeld om overlast te voorkomen of omdat iemand uit de buurt heeft geklaagd. Maar mag de gemeente...

Wel of geen Drank- en Horecavergunning?

Stel, je begint als horeca ondernemer een slijterij om extra inkomsten te hebben, zeker in deze tijd. De gemeente geeft aan dat dit mag, later word je teruggefloten door een toezichthouder.

Drank- en Horecavergunning toch verleend

Andere tijden vragen om een andere, creatieve, aanpak, dus besloot een horecaondernemer om ook een slijterij te beginnen.

Pin It on Pinterest

Share This