1.  • 
  2. Blog
  3.  • Succes huurprijs verlaging

KHN Advocaten & Juristen realiseert opnieuw huurprijsverlaging voor restaurant

Vanuit onze samenwerking met HAP Horecamakelaardij kwam het verhaal van Restaurant Bokkers te Buiten in Zwolle bij Johan Poppe (advocaat bij KHN Advocaten & Juristen) terecht. De eigenaren Nicole en Martijn hadden grote problemen met de verhuurder van hun pand omtrent het betalen van huur tijdens de coronacrisis en ze kwamen er samen niet uit.  

Johan nam direct contact op met Nicole en Martijn en hoorde hun verhaal aan. Na een analyse van de situatie bracht Johan een advies uit en nam contact op met de verhuurder. Johan kon op basis van goede juridische argumenten (waaronder recente jurisprudentie) een huurprijsverlaging van 50% realiseren over de periode waarin de horeca verplicht gesloten is. Dit zonder een tijdrovende en kostbare procedure. Van de door de verhuurder gestelde huurachterstand was nu geen sprake meer en daarmee was ook de financiële druk die Nicole en Martijn sterk voelden weg. 

In zijn geheel heeft het hele traject op deze manier een paar maanden geduurd in plaats van gemiddeld een jaar voor een kostbaardere procedure. 

Voor Nicole en Martijn betekende het door KHN Advocaten & Juristen gerealiseerde resultaat dat er weer licht was aan het einde van de tunnel en dat er, ondanks de huidige coronacrisis, weer sprake was van financieel perspectief. Daarnaast stelde deskundig advies en begeleiding Nicole ook gerust en gaf zij aan blij te zijn ‘de strijd niet alleen te hoeven te voeren’. 

Gerealiseerd met het KHN Lidmaatschap 

Nicole geeft aan erg blij te zijn met hun KHN lidmaatschapDe advocaat van KHN Advocaten & Juristen via KHN kostte ons uiteindelijk € 165,00* per uur. Dat is een fors lager tarief dan het uurtarief van een andere advocaat die als snel € 200,00 per uur of meer rekent. Naast deze besparing leverde de korting op de huurprijs ons zo’n € 15.000 op. De inzet van de advocaat van KHN Advocaten & Juristen heeft zijn geld dus ruimschoots opgebracht. En de mentale rust is natuurlijk helemaal onbetaalbaar.”. 

Nicole adviseert al haar collega horecaondernemers dan ook niet te wachten met het inschakelen van KHN Advocaten & Juristen. Hoe eerder, hoe beter, niet alleen voor je portemonnee maar ook voor je eigen gemoedsrust.  

Heb jij ook een conflict met jouw verhuurder? 

KHN Advocaten & Juristen staat klaar om, net als voor Nicole en Martijnjou te adviseren en hopelijk een zelfde resultaat te realiseren. Neem contact met ons op. 

Procedure 

In bovenstaande situatie hebben we gelukkig geen procedure hoeven voeren omdat we er met goed overleg uit zijn gekomenMocht dit wel nodig zijn, pakt KHN Advocaten & Juristen dit uiteraard ook voor je op. Lees meer over het voeren van dergelijke procedures tegen hoge huren in dit artikel.

* De tarieven kunnen wijzigen. Je vindt hier een overzicht van de huidige tarieven. 

Pin It on Pinterest

Share This