1.  • 
 2. Blog
 3.  • Succes KHN Advocaten & Juristen: 7 maanden huuropschorting voor horecaondernemer

Succes KHN Advocaten & Juristen: 7 maanden huuropschorting voor horecaondernemer

Tijdens coronacrisis 7 maanden 40 à 50% huuropschorting

KHN Advocaten & Juristen helpen horecaondernemers met verschillende juridische geschillen. En met resultaat! Zo bepaalde de rechter dat een van hun cliënten over 3,5 maand 50% en over 3,5 maand 40% aan huur mocht opschorten.
In deze zaak eiste de verhuurder in een kort geding dat de huurder zou stoppen met de deelbestemmingen escaperoom en glowgolf.

Vordering

KHN Advocaten & Juristen hebben namens de horecaondernemer een huuropschorting gevorderd. Het vonnis kun je hier lezen en is door de rechtspraak gepubliceerd.

Vonnis

De uitkomst van deze zaak:

  1. Vordering van de verhuurder: staken met deelbestemmingen escaperooms en glowgolf: afgewezen.
  2. Vordering namens ondernemer toegewezen:
   – 50% huuropschorting over 3,5e maand: periode 15 maart t/m 30 juni, toen het bowlingcentrum volledig dicht moest zijn.
   – 40 % huuropschorting over 3,5e maand: 15 oktober t/m 31 januari, waarvan een deel of misschien de gehele periode de horeca verplicht gesloten is, maar de bowling, escaperooms en glowgolf wel open is (zo was de verwachting ten tijde van het moment van ontvangst van het vonnis).

Binnen een maand moet de gerechtelijke bodemprocedure worden gestart. Hierin wordt namens de ondernemer een definitieve huurkorting gevorderd.

Onderhandelen over huurkorting

In deze bijzondere en zware coronatijden komt het onderwerp over de huurbetaling tijdens de coronacrisis vaak aan bod. Wij onderhandelen met verhuurders om tot huurkortingen te komen en staan op dit vlak verschillende KHN-leden in gerechtelijke procedures tegenover verhuurders bij.

Ongekende situatie

De situatie dat de horeca vanwege een pandemie langdurig vanuit overheidswege gesloten is, is volledig nieuw. Het juridisch effect op de huurbetalingsverplichting (tijdens de coronacrisis) was hierdoor bij aanvang van de coronacrisis onbekend. Inmiddels zijn er op dit moment vanuit de rechtspraak iets meer dan 30 (kort geding) uitspraken over dit onderwerp gepubliceerd. Eerder schreven wij al dit artikel: Huren tijdens de coronacrisis: Nieuwe uitspraken huurbetalingsverplichting en maakten dit webinar over huren in de coronacrisis.

Huur jij en heb je advies nodig?

KHN Advocaten & Juristen helpt je bij het gesprek met de verhuurder of indien de verhuurder omtrent een huurachterstand een gerechtelijke procedure is gestart. Een jurist van KHN Advocaten & Juristen kan jou hierin bijstaan. KHN Advocaten & Juristen heeft al voor verschillende horecaondernemers een regeling met de verhuurder getroffen. Ook jou helpen wij graag in deze moeilijke periode. Neem voor meer informatie over prijzen en mogelijkheden (vrijblijvend) contact met ons op.

Pin It on Pinterest

Share This