1.  • Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht bestaat uit rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht.

Het vennootschapsrecht gaat over vennootschappen. Een vennootschap is een ondernemingsvorm waarbij de onderneming of het bedrijf al dan niet een zelfstandige juridische en fiscale entiteit vormt, al naargelang de gekozen rechtsvorm. Dit kan een besloten of een naamloze vennootschap zijn (BV of NV). 

In het rechtspersonenrecht gaat het over juridische structuren die rechtspersoonlijkheid hebbenDaar vallen ook de BV en de NV onder. In zo’n juridische structuur gelden afspraken over zeggenschap en bestuur, bestuurdersaansprakelijkheid en vertegenwoordiging. Deze zijn van belang bij de overdracht van een bedrijf, maar ook bij het aangaan of beëindigen van contracten.  

  • Wil je bijv. een bedrijf overnemen?
  • Wat neem je precies over?
  • Gaat dit over goodwill, inventaris, een handelsnaam?
  • Neem je ook (leveranciers)contracten over?
  • Is er personeel in dienst en wat zijn jouw verplichtingen hieromtrent?
  • Wil je ook een huurovereenkomst m.b.t. een bedrijfspand overnemen en stemt de verhuurder met deze indeplaatsstelling/overdracht in?
  • Hoe regel je de overdracht en betaling?

Voorkom verrassingen en laat je tijdens het opzetten, overnemen of beëindigen van een bedrijf tijdens dit traject goed adviseren. Onze experts begeleiden je bij het onderhandelen en de vastlegging van afspraken, op alle voorkomende aspecten. Een goed begin is het halve werk en voorkomt open einden en vervelende discussies achteraf.

Advies

KHN Advocaten & Juristen is op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in het ondernemingsrecht en kunnen jou op een eerlijke en eigen wijze snel en efficiënt een oplossing op maat bieden. Een advies als het kan, een procedure als het moet. 

 

Voor vragen op het gebied van ondernemingsrecht kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

Vrijblijvend ondernemingsrecht advies

Ben jij lid van KHN?

4 + 9 =

Pin It on Pinterest

Share This