1.  • 
  2. Blog
  3.  • Mediation: Loont dat nu echt?

Conflict met een medewerker 

Een veel voorkomende situatie: je bent werkgever en hebt een werknemer die al heel lang in dienst is. De samenwerking is goed, je kent elkaar door en door, en ineens is er ‘iets’ dat de situatie volstrekt anders maakt. Ineens is de chemie weg, de ‘klik’ is verdwenenen zonder dat jullie het zelf in de gaten hebben, lukt een normaal gesprek ineens niet en is het over en weer alleen chagrijn en ergernis. Bijkomende factor: de werknemer meldt zich ziek vanwege problemen op de werkvloer en voordat jullie het weten spreek je elkaar een paar maanden helemaal niet meer. 

De mediator 

In dit soort situaties zal de bedrijfsarts vaak het advies geven in gesprek te gaan met een onafhankelijke derde partij, een mediator, om zo tot een oplossing te komen. Alsof je daar dan echt op zit te wachten… Maar ja, als dit nog langer duurt, wordt dit ‘grapje’ alleen maar duurder. En een transitievergoeding zit er onder de huidige omstandigheden financieel al helemaal niet in. Dus dan toch maar die mediator? 

Ons antwoord: jazeker, doen! Zeker in dit soort situaties loont het om in elk geval het gesprek aan te gaan onder leiding van een mediator. Met een onpartijdige en neutrale blik, blanco en dus zonder de ‘ballast’ van het verleden, kijkt die met jullie mee naar waar het nu mis ging en hoe dat heeft kunnen gebeuren. Niet om de schuld ergens neer te leggen of om te beoordelen wie er ‘gelijk’ heeft. Maar wel om de communicatie weer op gang te helpen. 

In verreweg de meeste trajecten in dit soort situaties (97%), lukt het ons om de communicatie weer op gang te brengen, vaak al na 1 sessie met beide partijen. Na dat beide partijen weer ‘on speaking terms’ zijn, ontstaat er hiermee ook een fundament om tot een oplossing te komen en, veel belangrijker nog, dat partijen dit snel en ‘goed’ met elkaar kunnen afsluiten. 

Kortom, de stap om toch met een mediator aan tafel te gaan zitten, levert je echt wat op! 

Herkenbaar? 

Is bovenstaande situatie voor jou helaas herkenbaar? En heb je advies nodig over hoe je het beste kunt handelen? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij kijken samen met jou naar de mogelijkheden.

Pin It on Pinterest

Share This