1.  • 
  2. Juridisch Advies
  3.  • Bezwaar tegen TVL-beschikkingen

Bezwaar tegen TVL-beschikkingen

Horecaondernemers die door de coronamaatregelen worden getroffen en daardoor minimaal 30% omzetverlies hebben, kunnen in aanmerking komen voor een Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) mits ze voldoen aan de voorwaarden. In sommige gevallen wordt een aanvraag echter afgewezen. Denk je dat deze afwijzing onterecht is? Dan kan KHN Advocaten & Juristen je helpen. Wij beoordelen elke individuele situatie en adviseren je over het wel of niet maken van een bezwaar tegen het besluit op je aanvraag TVL. Hoe gaat het proces in zijn werk? En wat je moet doen om bezwaar te maken? We leggen het graag uit.

Wat kan ik doen als mijn aanvraag TVL is afgewezen?

Heb je twijfels over de afwijzing van jouw aanvraag? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aanvraag die is afgewezen als gevolg van:

  • Het door (persoonlijke) omstandigheden niet kunnen overleggen van de referentie-omzet;
  • Een onjuistheid in de gegevens in het Handelsregister van de KvK;
  • Of een onjuiste uitleg van de startdatum van jouw bedrijf.

Dit zijn praktijkvoorbeelden van gevallen waar het RVO niet naar de situatie achter de regels keek. In dat soort gevallen kan het lonen om bezwaar te maken, zodat er opnieuw een integrale beoordeling van jouw situatie kan plaatsvinden. Naast het indienen van het bezwaar, helpen wij ook bij de hoorzitting om de situatie goed naar voren te brengen.

Er moet binnen een redelijke termijn op jouw bezwaarschrift worden beslist. In de regel is dat maximaal 18 weken nadat de bezwaartermijn is verstreken. Op dat moment kan het RVO worden aangesproken om nu echt binnen 14 dagen een besluit te nemen en anders kan er aanspraak wordt gemaakt op dwangsommen. Ook hiervoor kun je bij KHN Advocaten & Juristen terecht.

Overweeg je een bezwaar tegen een TVL-beschikking?

Herken jij je in bovenstaande voorbeelden? En overweeg je een bezwaar tegen een TVL-beschikking? Of vind je de beslissing op jouw bezwaarschrift wel erg lang duren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Als je door ons wilt worden bijgestaan, kijken wij graag aan de hand van jouw stukken wat de mogelijkheden zijn. Uit de praktijk blijkt dat het indienen van een bezwaar in een aantal gevallen wel degelijk zinvol kan zijn. Is dit in onze ogen niet het geval, dan zullen we je dat ook adviseren. We werken vanuit jouw belang en we bepalen dan ook in overleg samen met jou of we vervolgstappen gaan zetten en welke dat dan zijn. Op deze manier heb je op voorhand een reëel beeld van de slagingskansen en voorkom je dat je onnodige kosten maakt. Je krijgt dus persoonlijk advies dat is afgestemd op jouw situatie.

Neem contact met ons op

Dus heb je twijfels over de afwijzing van jouw aanvraag? Dan adviseren wij om jouw afwijzing te laten beoordelen door een van onze juristen.

Neem vrijblijvend contact op via dit formulier!

Gerelateerde berichten

CBB oordeelt: TVL Q4 2020 gedeeltelijk in strijd met het evenredigheidsbeginsel

Het is belangrijk om van je te laten horen als je het niet eens bent met een beslissing van de RVO. Dit schreef KHN Advocaten & Juristen al in een eerdere blog over dit onderwerp. In een heel aantal gevallen kun je namelijk tóch in aanmerking komen voor de TVL-subsidie wanneer je bezwaar maakt.

Bezwaar aantekenen tegen een TVL-besluit loont!

KHN Advocaten en Juristen adviseert en staat in deze tijd veel horecaondernemers bij als het gaat om de TVL- en NOW-aanvragen. Zo schreven we eerder dat we TVL hebben gerealiseerd voor een Amsterdamse ondernemer die hier eerst niet voor in aanmerking kwam.

KHN Advocaten & Juristen realiseert alsnog TVL-subsidie voor Amsterdamse ondernemer

KHN Advocaten en Juristen heeft afgelopen week alsnog een TVL-subsidie gerealiseerd voor een Amsterdamse horeca-ondernemer die hier eerst niet voor in aanmerking kwam. Vandaag spraken we met Yvonne, de jurist verantwoordelijk voor de zaak. Lees het interview over de juridische situatie en neem een kijkje achter de voordeur bij KHN Advocaten en Juristen.

Pin It on Pinterest

Share This