1.  • Huurprijscheck

Huurprijscheck

Besparing op je huur?

Heb je het idee dat je te veel huur betaalt? Wens je een huurprijsverlaging? Via onze Huurprijscheck hebben wij voor onze leden in totaal al meer dan 1,5 miljoen euro aan huurprijsverlaging gerealiseerd. 

Wanneer recht op een huurprijsverlaging?

Als je de bedrijfsruimte (bestemd voor horeca) lang genoeg huurt, heb je het recht op een redelijke huurprijs. Als voorwaarden hiervoor gelden dat de eerste contractuele huurtermijn is verstreken en dat anders de huurprijs in de laatste vijf jaar (behalve via de jaarlijkse indexatie) niet is gewijzigd. 

Huurprijscheck

Met onze online Huurprijscheck kom je er snel achter of jouw huurprijs eigenlijk te hoog is. Als KHN-lid betaal je voor deze Huurprijscheck slechts € 49 (niet-leden betalen € 99). Deze kleine investering kan tot een grote huurprijsverlaging leiden.

De horecamakelaars waarmee wij samenwerken kunnen aan de hand van jouw ingevulde online Huurprijscheck beoordelen of jouw huidige huurprijs te hoog is.

Stappen Huurprijscheck

  1. Invullen basisgegevens en betaling (leden loggen in via mijn khn)
  2. Invullen huurgegevens (via link per e-mail)
  3. Toevoeging documenten (huurovereenkomst, recente huurnota en indien aanwezig plattegrond met maten van het gehuurde)

Huurwaardebepalingsrapport van jouw horecapand

Om te bepalen wat dan wel een redelijke huurprijs is, kan de horecamakelaar voor een vast tarief van € 750 (niet-leden betalen € 1.250*) excl. btw en reiskosten bij je langskomen om een uitgebreid huurwaardebepalingsrapport op te stellen. Met dit rapport heb je een duidelijk beeld over wat een redelijke huurprijs voor jouw horecapand is. 

Onderhandelingen met verhuurder

Als uit het huurwaardebepalingsrapport blijkt dat jouw huurprijs te hoog is, kunnen de juristen van KHN Advocaten & Juristen jouw verhuurder hierop aanspreken en over een verlaging van de huurprijs onderhandelen. Voor dit onderhandelingstraject betaal je als KHN-lid het vaste tarief van € 695 exclusief btw en mogelijke reiskosten (voor niet-leden geldt een tarief van €895).

Als we onderling tot een nieuwe huurprijs kunnen komen, zul je de gemaakte kosten vermoedelijk al bij de betaling van de eerstvolgende huurtermijn(en) terugverdienen. Dit is uiteraard afhankelijk van het bedrag waarmee de huurprijs wordt verlaagd. Pas na 5 jaar bestaat er weer een recht op een huurprijsherziening van de zijde van de huurder dan wel de verhuurder.

Gerechtelijke procedure

In het geval deze onderhandelingen niet tot een succesvol resultaat leiden, kunnen wij (indien aan bepaalde wettelijke voorwaarden wordt voldaan) voor jou bij de rechter een huurprijsverlaging afdwingen. Wij voeren zo’n gerechtelijke procedure voor jou, als KHN-lid, uit voor een vast tarief van € 1.299 exclusief btw, griffierechten bij de rechtbank, reiskosten en kosten van bijvoorbeeld een taxatierapport (voor niet-leden geldt een tarief van €1.599).

Via deze gerechtelijke procedure wordt een deskundige aangesteld die, door middel van het vergelijken van soortgelijke huurobjecten bij jou in de buurt, bepaalt wat een nieuwe redelijke huurprijs is. De kosten van het deskundigenrapport dienen door de verzoeker te worden voorgeschoten. Als blijkt dat de huurprijs moet worden verlaagd, komen de kosten van deze deskundige (alsnog) voor rekening van de verhuurder. Ook voor de kosten van de gerechtelijke procedure en de deskundige geldt dat je deze, afhankelijk van het bedrag waarmee de huurprijs vervolgens wordt verlaagd, al in een paar maanden kunt terugverdienen. 

Besparing huurkosten

De ervaring leert dat wij veel huurprijsverlagingen door middel van het onderhandelingstraject realiseren.

Een nieuwe verlaagde huurprijs geldt voor de komende vijf jaar. Stel dat de maandelijkse huurprijs met € 1000 wordt verlaagd, dan leidt dit tot een kostenbesparing over de komende vijf jaar van circa € 60.000. De investeringen via de bovengenoemde vaste tarieven vallen hierbij in het niet en zijn dan ook zeer snel terugverdiend.

Rechtsbijstandverzekering

Als je een rechtsbijstandverzekering (voor jouw bedrijf) hebt afgesloten is het mogelijk dat wij bovenstaande (juridische) werkzaamheden voor jou uitvoeren en dat de kosten hiervan door jouw verzekeraar worden gedekt. Wij kunnen hierover met jouw rechtsbijstandsverzekeraar contact opnemen. 

Meer informatie

​Is er iets nog niet duidelijk over de Huurprijscheck of heb je een andere huurrechtelijke vraag? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op.

*Bij grotere objecten (zoals hotels) kan een hoger tarief van toepassing zijn.

 

Vrijblijvende huurprijscheck

13 + 3 =

We hebben ook

Ja, ik wil de Huurprijscheck doen!

Bestel direct de Huurprijscheck via de KHN webshop.

Pin It on Pinterest

Share This