1.  • Geluid en geluidsoverlast

Geluidsoverlast, en nu?

Je hebt pas een café overgenomen in hartje centrum met daarbij een mooi terras.  Elke week organiseer je een avond met livemuziek. De zaken lopen goed, de loop zit echt weer in het café en ook de buren komen regelmatig even een borreltje bij je drinken. Sinds kort zijn er echter nieuwe buren komen wonen naast jouw bedrijf. De nieuwe buurman heeft je per app laten weten dat hij last heeft van de muziek en hier binnenkort werk van gaat maken.  Voor je het weet, ligt er een brief van de gemeente op de deurmat waarin staat dat er klachten zijn binnengekomen en je overlast veroorzaakt. Wat nu?  

Geluidsoverlast is wettelijk geregeld in het milieurecht; voor de horeca gelden wettelijke geluidsnormen waaraan moet worden voldaan. Dit is de verantwoordelijkheid van de ondernemer, vandaar dat gemeenten dit ‘probleem’ dus ook vaak terugleggen bij de horecaondernemers zelf. 

De juristen van KHN Advocaten & Juristen kunnen jou hierbij helpen. Met jou wordt bekeken of de klachten terecht zijn, de gestelde overlast wel op een goede manier is waargenomen en vastgesteld en of handhaving in dit verband op zijn plaats is. Maar ook welke praktische oplossingen denkbaar zijn en welk plan van aanpak er kan komen. Waar mogelijk zullen zij besluiten aanvechten, of anders meedenken in een praktische oplossing en in overleg gaan met de gemeente over wat er wél mogelijk is. 

Meer weten? 

Als lid van KHN krijg je uiteraard korting. Je betaalt € 185 per uur in plaats van € 220. Vraag vrijblijvend informatie op bij KHN Advocaten & Juristen over wat de juristen voor je kunnen betekenen.  

Pin It on Pinterest

Share This