1.  • 
  2. Blog
  3.  • Huurprijscheck van KHN Advocaten & Juristen levert duizenden euro’s op

Huurprijscheck KHN Advocaten & Juristen

Veel horecaondernemers blijken te veel huur te betalen voor hun bedrijfspanden. Als een horecapand lang genoeg gehuurd wordt, dan heeft de ondernemer recht op een redelijke huurprijs. Een huurprijscheck van KHN Advocaten & Juristen (HMW) kan onder bepaalde voorwaarden veel geld opleveren. “We hebben tot nu toe met de huurprijscheck al meer dan 1.000.00,00 euro voor onze leden bespaard”, zegt Johan Poppe, advocaat bij KHN Advocaten & Juristen.

Online check

De procedure voor de huurprijscheck start online. Daar worden de basis- en huurgegevens ingevoerd en kunnen de huurnota’s en overeenkomsten worden geüpload. Voor € 49,00 hoor je snel of je teveel huur betaalt of niet. Daarna kan voor een vast bedrag een waardebepaling worden aangevraagd. “We werken samen met de makelaars van Forvalue, die voor een vast tarief bij de ondernemers langsgaan om een huurwaardebepalingsrapport op te stellen”, aldus Poppe. “De ondernemer heeft daarna een duidelijk beeld over wat een redelijke huurprijs voor zijn pand is.”

Als blijkt dat de huurprijs te hoog is, kunnen de juristen en advocaten van KHN Advocaten & Juristen de verhuurder hierop aanspreken en met de verhuurder de onderhandelingen voor een lagere huurprijs opstarten. Als dat niet tot een succesvol resultaat leidt kunnen partijen samen een deskundige benoemen of door de rechter een deskundige laten benoemen. Deze deskundige brengt vervolgens een advies uit over de huurprijs. Wanneer de verhuurder niet bereid is om in te stemmen met de nieuwe door de deskundige geadviseerde huurprijs kan de huurprijsverlaging vervolgens bij de rechter worden afgedwongen. De verhuurder zal dan en de nieuwe huurprijs moeten accepteren en zal ook de door de ondernemer teveel betaalde huur aan de ondernemer moeten terugbetalen.

Huur verlaging


Arjen Wu van Brasserie Petit Paris in Waalwijk heeft via KHN Advocaten & Juristen succesvol een huurverlaging weten te bewerkstelligen. “Ik huur een pand van honderd vierkante meter en betaalde 4300 euro aan huur. Ik had al langere tijd het vermoeden dat ik te veel huur betaalde. Via mijn boekhouder had ik al eens een poging gedaan om huurverlaging te krijgen. Een makelaar had het pand getaxeerd, maar de huurverlaging lukte niet.”

Via KHN Advocaten & Juristen is Wu naar de rechter gestapt. “De rechter heeft in deze zaak een onafhankelijk taxateur benoemd”, aldus KHN Advocaten & Juristen-advocaat Johan Poppe. “Die heeft aan de hand van de huurprijzen van vijf vergelijkbare panden in zijn rapportage opgenomen een veel lagere huurprijs vastgesteld.”

Terugwerkende kracht


Arjen Wu is zeer te spreken over de rechtsbijstand van KHN Advocaten & Juristen. “Naar aanleiding van het rapport van de taxateur ging de verhuurder uiteindelijk akkoord met een huurverlaging van bijna 900 euro per maand en dat met terugwerkende kracht van tien maanden. Dat gaat dus over veel geld.”

Arjen Wu wil de huurprijscheck bij iedere horecaondernemer aanbevelen. “Je moet natuurlijk wel goed opletten als je een procedure gaat starten, want er zijn wel kosten aan verbonden. Het grootste gedeelte daarvan kreeg ik gelukkig terug omdat de huurprijs naar beneden toe is bijgesteld en ik daardoor in het gelijk ben gesteld. Omdat ik ook voor rechtsbijstand was verzekerd werden de overige kosten ook vergoed. Via mijn verzekering heb ik overigens zelf mijn in huurrecht gespecialiseerde advocaat van KHN Advocaten & Juristen uitgekozen.

Onderhandelingen


Johan Poppe ziet bij veel ondernemers een mooi resultaat. “De meeste verlagingen van de huurprijs realiseren wij via onderhandelingen met de verhuurder. Maar als het nodig is dan vragen wij de rechter uiteindelijk om een eindoordeel.

Met de ruim een miljoen euro aan gerealiseerde besparingen is het einde nog lang niet in zicht. “We denken dit jaar toch zeker tot de anderhalf miljoen euro of nog wel meer aan besparingen te komen. Reken het voor Arjen Wu maar uit. De huurprijs die we voor hem bedongen hebben ligt de komende vijf jaar vast. We hebben het hier wel over een besparing van zo’n 60.000 euro over deze periode!.”

Meer informatie over de huurprijscheck en de kosten daarvan zijn te vind je hier.

U kunt ook contact opnemen met KHN Advocaten & Juristen Juridisch Advies via e-mail info@khnadvocatenenjuristen.nl of bel 0348 489 419.

Pin It on Pinterest

Share This